Fatman Scoop overlijdt na ineenstorting op podium

Gepubliceerd op 1 september 2024 om 12:22

De Amerikaanse rapper Fatman Scoop, geboren als Isaac Freeman III, is overleden op 53-jarige leeftijd. Hij zakte gisteren tijdens een optreden in elkaar en bezweek later in het ziekenhuis. De exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

Fatman Scoop, vooral bekend van de wereldhit 'Be Faithful', was een geliefd figuur in de muziekindustrie.

 

Het nieuws van zijn overlijden verspreidde zich snel via sociale media, waar vrienden, collega's en fans hun medeleven betuigden. Zijn boekingskantoor MN2S deelde op Instagram: "Zijn unieke stem, aanstekelijke energie en charismatische persoonlijkheid hebben een blijvende indruk achtergelaten op de muziekindustrie. Zijn nalatenschap zal voortleven door zijn onvergetelijke muziek."

 

Ook zijn tourmanager, DJ Pure Cold, reageerde diepbedroefd: "Ik ben sprakeloos door dit verlies. Wat je me hebt geleerd, heeft me gevormd tot de man die ik vandaag ben."

 

Fatman Scoop stortte in tijdens een optreden in de Amerikaanse staat Connecticut, midden in zijn concert. Hoewel hij nog ter plekke werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, mocht hulp niet meer baten.

De rapper genoot vooral bekendheid rond de millenniumwisseling. Naast zijn monsterhit 'Be Faithful' werkte hij samen met grote namen in de muziekindustrie. Zo droeg hij bij aan 'It's Like That' van Mariah Carey en 'Lose Control' van Missy Elliott, waarmee hij zijn stempel drukte op verschillende muzikale genres.

 

De impact van Fatman Scoop's werk zal nog lang voelbaar blijven, terwijl de muziekindustrie rouwt om het verlies van een icoon.