Pommelien Thijs verovert Main Stage van Pukkelpop

Gepubliceerd op 26 augustus 2024 om 06:03

Pommelien Thijs verovert Main Stage van Pukkelpop met verrassingsgast Bart Peeters, ze kwam, zag, en overwon: Pommelien Thijs opende Pukkelpop met een indrukwekkend optreden op de Main Stage. Tijdens een krachtige popshow van ongeveer een uur bracht ze al haar hits en verraste ze het publiek met een nieuw nummer en een duet met een van haar idolen, Bart Peeters.

 

Deze zomer ligt Pommelien Thijs' focus volledig op festivals, met Pinkpop in Nederland en Pukkelpop als hoogtepunten. Vorig jaar maakte ze al kort kennis met de Main Stage als gast bij Bazart, wat luid werd toegejuicht. Nu blijkt de combinatie Pommelien solo en Pukkelpop een gouden match. Haar publiek, jong en energiek, sluit perfect aan bij de sfeer van het festival.

 

Thijs bracht een energieke rockshow, zonder poespas maar met een overvloed aan zelfvertrouwen en overtuiging. Geen visuals of dansjes; de nadruk lag volledig op de muziek. Thijs en haar liveband bouwden de show zorgvuldig op, met een afwisseling tussen opzwepende nummers en rustige momenten, zoals ‘Meisje van honing’, dat eindigde met een krachtige uithaal, en ‘Het beste moet nog komen’.

Met ‘Roekeloos’ introduceerde ze een nieuw, stevig nummer dat goed werd ontvangen door het publiek. Duizenden festivalgangers stonden vroeg op en stroomden massaal naar de Main Stage. Vlak voor de show stonden er nog lange rijen bij de ingang.

 

Pommelien zong voortreffelijk, begeleid door duizenden fans die luidkeels meezongen. Haar zomerhit ‘Erop of eronder’ was het meezingmoment van de show. Thijs raakte geëmotioneerd door de warme ontvangst en zag opvallend veel kinderen op de schouders van hun ouders woord voor woord meezingen. Voor haar grootste fans op de eerste rij was het een tranen trekkende ervaring.

"Wat zijn jullie met veel! Speciaal voor iedereen die uit hun tent is gekropen op deze laatste festivaldag, we zien jullie en waarderen het enorm," zei ze met een krop in haar keel. Later in de show reflecteerde ze op het succes van haar debuutplaat ‘Per ongeluk’. "Ik sta nog steeds versteld van wat jullie daarmee hebben gedaan. Dankzij jullie kan ik zoveel mooie momenten beleven," voegde ze toe, zichtbaar ontroerd.

 

Eigen idool als muzikale gast

 

Thijs verraste met de keuze voor haar muzikale gast bij het voorlaatste nummer. In plaats van Mathieu Terryn van Bazart voor hun duet ‘Hou mij vast’, haalde ze Bart Peeters naar het podium. Op zijn 64e stond hij voor het eerst op Pukkelpop.

"Ik ga al naar festivals sinds mijn zestiende. Toen ik hier mocht staan, wilde ik een nummer brengen van iemand die me de liefde voor het Nederlandstalige lied heeft bijgebracht," verklaarde Thijs. Samen brachten ze Peeters’ ‘Groot zijn in iets kleins’, een symbolische keuze van twee generaties Nederlandstalige artiesten. Peeters stelde zich volledig in dienst van Thijs, waardoor haar ster nog feller schitterde. Hun samenzang zorgde voor een ontroerend moment.

 

Outfit als eerbetoon aan overgrootmoeder

 

Pommelien Thijs, naast zangeres ook bezig met mode, ontwierp zelf haar podiumoutfit: een witte blouse en rokje als eerbetoon aan haar overleden overgrootmoeder Paula Leysen.

"Ze is 102 jaar oud geworden, en we moeten haar sinds dit jaar missen. Ik wilde haar toch dicht bij me hebben vandaag. Daarom heb ik mijn outfit gemaakt van een oude parachute, net zoals zij tijdens de Tweede Wereldoorlog haar trouwjurk zelf in elkaar zette," vertelde Thijs. Ze droeg de ballade ‘Kleine tornado’ op aan "iemand die belangrijk voor je is". Het publiek was nu volledig in haar ban.

Na de emotionele momenten ging de energie weer omhoog met een sitdown waarbij iedereen meedeed. Tot helemaal achteraan op de wei werd er gezwaaid en gesprongen. ‘Ongewoon’, als uitgelaten slotnummer, was de perfecte afsluiting van een onvergetelijk concert. Pommelien Thijs' show gaat de boeken in als een van de hoogtepunten van Pukkelpop 2024.

 

Setlist:

  1. Entertainment
  2. Hypothetisch
  3. Erop of eronder
  4. Meisjes van honing
  5. Hou me vast
  6. Zilver
  7. Dunne lijn
  8. Kleine tornado
  9. Medeplichtig
  10. Roekeloos
  11. Wat een idee
  12. Het beste moet nog komen
  13. Groot zijn in iets kleins (duet met Bart Peeters)
  14. Ongewoon