Britney Spears werkt mee aan film gebaseerd op haar memoires

Gepubliceerd op 4 augustus 2024 om 06:25

Er komt een film over het leven van Britney Spears. Universal Pictures heeft de rechten van haar memoires, "The Woman In Me", opgekocht. De zangeres is zelf ook betrokken bij de ontwikkeling van de film.

Volgens Variety kreeg Universal Pictures de filmrechten na een zeer competitieve veiling.

 

Spears lijkt het nieuws te bevestigen op sociale media. "Ik ben blij dat ik met mijn fans mag delen dat ik met Marc Platt aan een geheim project heb gewerkt. Hij heeft al mijn favoriete films gemaakt... Wordt vervolgd," schrijft de 42-jarige zangeres. Platt is als producent aan de film verbonden. Jon M. Chu, wiens verfilming van "Wicked" later dit jaar verschijnt, is de regisseur.

In haar vorig jaar verschenen boek schrijft Spears onder meer over het curatorschap van haar vader, haar jeugd, haar carrière en haar liefdesleven. Het boek kreeg veel media-aandacht, onder andere vanwege de onthulling dat Spears in 2000 een abortus onderging omdat haar toenmalige vriend Justin Timberlake dat wilde.

 

Spears heeft haar fans vaak op de hoogte gehouden van haar persoonlijke en professionele worstelingen. In haar memoires biedt ze een diepgaande blik op de complexe relatie met haar vader, Jamie Spears, die jarenlang haar wettelijke voogd was. Dit curatorschap beperkte haar vrijheid en controle over haar eigen leven en financiën, iets waar ze jarenlang tegen vocht.

Haar jeugd en opkomst tot sterrendom worden ook uitgebreid belicht. Spears begon haar carrière al op jonge leeftijd in "The Mickey Mouse Club" en brak door met haar debuutsingle "…Baby One More Time". Haar snelle opkomst naar roem bracht echter ook veel uitdagingen met zich mee, waaronder constante media-aandacht en druk om te presteren.

 

Naast haar professionele leven bespreekt Spears ook haar persoonlijke relaties, waaronder haar veelbesproken relatie met Justin Timberlake. De onthulling van de abortus in 2000 zorgde voor veel opschudding en bracht opnieuw de aandacht op de druk en verwachtingen die aan beroemdheden worden gesteld.

 

De film biedt een kans voor fans en het bredere publiek om een dieper inzicht te krijgen in het leven van Spears, haar strijd voor persoonlijke vrijheid en de obstakels die ze heeft moeten overwinnen in haar carrière. Met grote namen als Marc Platt en Jon M. Chu aan het roer, belooft de film een meeslepende en onthullende kijk te worden op een van de meest iconische popsterren van onze tijd.