Aerosmith stopt definitief met optreden

Gepubliceerd op 3 augustus 2024 om 16:06

Aerosmith stopt definitief met optreden, zo maakte de Amerikaanse rockband zaterdag bekend via sociale media. Vanwege de aanhoudende stemproblemen van zanger Steven Tyler wordt de afscheidstournee afgebroken en zal de band niet meer op podia te zien zijn.

 

De 76-jarige Tyler liep vorig jaar ernstige schade aan zijn stembanden op, waardoor Aerosmith al een reeks concerten moest afzeggen. De afgelopen maanden heeft de zanger "onvermoeibaar" aan zijn herstel gewerkt, aldus de band.

"We hebben hem zien worstelen, ondanks de hulp van het beste medische team. Helaas is duidelijk dat een volledig herstel niet mogelijk is. Daarom hebben we, als goede vrienden, het hartverscheurende en moeilijke, maar noodzakelijke besluit genomen om te stoppen."

Aerosmith was vorig jaar net begonnen aan een afscheidstournee toen Tyler stemproblemen kreeg. De band had gehoopt de tournee langs diverse steden in de Verenigde Staten en Canada dit jaar te hervatten.

 

De rockgroep bestaat sinds 1970 en scoorde talloze grote hits, zoals "Dream On," "Walk This Way" (met Run-D.M.C.), "Cryin'" en "I Don't Want To Miss a Thing." In hun bericht bedanken de leden van Aerosmith hun fans.

"Sommigen van jullie reizen al vanaf het begin met ons mee en jullie zijn de reden dat we rock-'n-rollgeschiedenis hebben geschreven. Het was de eer van ons leven dat onze muziek onderdeel werd van dat van jou," schrijft de band.