Native Instruments Traktor Pro 4

Gepubliceerd op 25 juli 2024 om 06:35

De professionele DJ-software Native Instruments Traktor Pro 4 verhoogt de inzet met nieuwe functies, waaronder flexibele beatgrids, de Ozone Maximizer en AI-gestuurde stemseparatie. 

 

Native Instruments Traktor Pro 4: Nieuwe mogelijkheden

Na zes jaar sinds de introductie van Traktor Pro 3 en 24 jaar na de start van het Traktor-verhaal, introduceert Native Instruments Traktor Pro 4 met een reeks indrukwekkende nieuwe functies. Deze update belooft DJ's veel te bieden.

 

Stemseparatie

De meest opvallende toevoeging is de stemseparatie, waarmee Traktor nu vergelijkbaar is met andere toonaangevende DJ-software zoals rekordbox en Serato. Dit AI-gestuurde, en gedeeltelijk RX-gestuurde systeem, maakt gebruik van technologie van iZotope, een bedrijf dat ook onder de Native Instruments paraplu valt. Met stemseparatie kunnen gebruikers nu filters en effecten op individuele stemmen toepassen, wat on-the-fly remixen mogelijk maakt.

 

Flexibele Beatgrids

Een andere langverwachte functie is de flexibele beatgrids. Deze functie stelt DJ's in staat om met tracks te werken die tempoveranderingen bevatten, zoals een vertraging in een breakdown. Hierdoor passen alle tijdgebaseerde functies van Traktor, zoals effecten, loops en mixen, zich naadloos aan deze tempoveranderingen aan.

 

Pattern Player

Traktor Pro is altijd meer geweest dan alleen DJ-software; veel gebruikers gebruiken het voor hybride DJ-sets met decks, effecten en drumcomputers. Versie 4 introduceert de Pattern Player, die een extra ritmelaag toevoegt met geluiden van iconische drumcomputers zoals de TR-808 en TR-909. De patronen zijn afkomstig van gerenommeerde producers zoals Rebekah, Luke Slater, Len Faki, Chris Liebing en Dubfire.

 

Ozone Maximizer

De Ozone Maximizer, een andere iZotope-technologie, is nu geïntegreerd in Traktor Pro 4. Deze functie helpt DJ's om hun geluiden en sets naar nieuwe hoogten te brengen zonder clipping en vervorming. De Intelligent Release Control maakt het mogelijk om het volume van sets te verhogen zonder kwaliteitsverlies, wat essentieel is voor een professionele DJ-ervaring.

 

Conclusie

Met deze nieuwe functies lijkt Traktor Pro 4 een serieuze concurrent te worden voor andere DJ-software zoals rekordbox. Of het daadwerkelijk een 'rekordbox-killer' is, zal afhangen van de persoonlijke voorkeuren en behoeften van de DJ's die het gebruiken. Wat wel duidelijk is, is dat Native Instruments met Traktor Pro 4 een sterke stap vooruit heeft gezet in de wereld van DJ-software.

 

Laatste versie:  4.0.2. (07-08-2024)